Nekysnutý a bez múky je tento chlebík bezpečný pre postavu aj na večeru. Zvládnu ho aj začiatočníci.
POTREBUJEME:
200 g ľanových semienok
polievková lyžica ovsených otrúb
polievková lyžica slnečnicových semienok
kávová lyžička soli
polovica kypriaceho prášku bez fosfátu
2 kopcovité lyžice mäkkého tvarohu
3 lyžice olivového oleja
2 väčšie vajcia
1 dl vody
Slnečnicové semienka na obalenie (nemusia byť)
POSTUP:
Ľanové semienka zomelieme na kávovom mlynčeku alebo v mixéri na orechy. Pridáme soľ, kypriaci prášok, ovsené otruby a slnečnicové semienka. Do sypkej zmesi pridáme dve kopcovité lyžice mäkkého tvarohu izbovej teploty, olivový olej a vajcia izbovej teploty. Podľa potreby prilejeme asi deci vody tak, aby bolo cesto husté, jemné a dalo sa vyformovať do bochníka, ktorý môžeme celý obaliť v slnečnicových semienkach. Ak sa bojíte, že sa vám roztečie, môžete dať bochník do formy vymastenej tukom. Pečieme 15 minút na 200 °C a potom ešte 30 minút pri teplote 180 °C .