Nekysnutý a bez múky je tento chlebík bezpečný pre postavu aj na večeru. Zvládnu ho aj začiatočníci.

POTREBUJEME:

200 g ľanových semienok

polievková lyžica ovsených otrúb

polievková lyžica slnečnicových semienok

kávová lyžička soli

polovica kypriaceho prášku bez fosfátu

2 kopcovité lyžice mäkkého tvarohu

3 lyžice olivového oleja

2 väčšie vajcia

1 dl vody

Slnečnicové semienka na obalenie (nemusia byť)

POSTUP:

Ľanové semienka zomelieme na kávovom mlynčeku alebo v mixéri na orechy. Pridáme soľ, kypriaci prášok, ovsené otruby a slnečnicové semienka. Do sypkej zmesi pridáme dve kopcovité lyžice mäkkého tvarohu izbovej teploty, olivový olej a vajcia izbovej teploty. Podľa potreby prilejeme asi deci vody tak, aby bolo cesto husté, jemné a dalo sa vyformovať do bochníka, ktorý môžeme celý obaliť v slnečnicových semienkach. Ak sa bojíte, že sa vám roztečie, môžete dať bochník do formy vymastenej tukom. Pečieme 15 minút na 200 °C  a potom ešte 30 minút pri teplote 180 °C .