Chýba vám energia? Pýta si vaše telo vitamíny, minerály a antioxidanty? Tak mu ich naložte plný tanier!

POTREBUJEME

3 hrste zelenej vňate – špenát, žihľava, medvedí cesnak, jarná cibuľka, brokolica…

1 až 2 lyžice ghee masla

500 ml zeleninového vývaru bez glutamanu

250 ml 12 % smotany na varenie (alebo rastlinnej)

250 ml polotučného mlieka (alebo rastlinného)

2 žĺtky

soľ, korenie, petržlenová vňať, bylinky, pažítka


POSTUP:

Zelené vňate opláchneme, osušíme v utierke a nasekáme nadrobno. V hrnci rozpálime maslo a bylinky na ňom 2 minúty restujeme. Zalejeme vývarom, 5 minút povaríme a plameň stíšime. V smotane a mlieku rozmiešame 2 žĺtky, za stáleho miešania ich prilejeme do polievky a zľahka prehrejeme. Osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme jemne nasekanú petržlenovú vňať, bylinky a pažítku.