Vyskúšajte lievance, ktoré sú vďaka použitej múke zdravšie, ale rovnako chutné.

POTREBUJEME:

100 g celozrnnej špaldovej hladkej múky

50 ml mlieka

1 vajce

1 lyžička trstinového cukru

1 lyžička prášku do pečiva bez fosfátov

vanilka, škorica

Asi lyžica kokosového tuku

100 g tvarohu

100 g ovocia

POSTUP:

Ľanové semienka zomelieme na kávovom mlynčeku alebo v mixéri na orechy. Pridáme soľ, kypriaci prášok, ovsené otruby a slnečnicové semienka. Do sypkej zmesi pridáme dve kopcovité lyžice mäkkého tvarohu izbovej teploty, olivový olej a vajcia izbovej teploty. Podľa potreby prilejeme asi deci vody tak, aby bolo cesto husté, jemné a dalo sa vyformovať do bochníka, ktorý môžeme celý obaliť v slnečnicových semienkach. Ak sa bojíte, že sa vám roztečie, môžete dať bochník do formy vymastenej tukom. Pečieme 15 minút na 200 °C  a potom ešte 30 minút pri teplote 180 °C .