Fitness recepty radi využívajú práškové proteíny na zvýšenie výživovej hodnoty a zníženie obsahu cukru a múky v dezertoch. S tvarohom a ovocím...mňam!

POTREBUJEME:

2 zrelé až prezreté banány

6 lyžíc gréckeho jogurtu

100-150 ml kefíru (podľa konzistencie)

5 vajec

50 g jemných ovsených vločiek

2 lyžice kokosu

500 g tvarohu

50 g práškového proteínu (môže byť aj vanilkový)

jahody, čučoriedky, maliny, marhule, čerešne, mango…

POSTUP:

Korpus si pripravíme tak, že zmiešame banány, kefír, jogurt, tri vajcia a ovsené vločky. Tortovú formu vymastíme kokosovým olejom a vysypeme kokosom, cesto dáme do formy a pečieme asi 10 minút pri teplote 180 °C.

Medzitým zmiešame tvaroh s proteínom a 2 vajcami. Zmes navrstvíme na vychladnutý korpus. Necháme dopiecť, kým nezozlátnu okraje.

Dozdobíme rozmixovaným a nakrájaným ovocím.