Fitness recepty radi využívajú práškové proteíny na zvýšenie výživovej hodnoty a zníženie obsahu cukru a múky v dezertoch. S tvarohom a ovocím...mňam!
POTREBUJEME:
2 zrelé až prezreté banány
6 lyžíc gréckeho jogurtu
100-150 ml kefíru (podľa konzistencie)
5 vajec
50 g jemných ovsených vločiek
2 lyžice kokosu
500 g tvarohu
50 g práškového proteínu (môže byť aj vanilkový)
jahody, čučoriedky, maliny, marhule, čerešne, mango…
POSTUP:
Korpus si pripravíme tak, že zmiešame banány, kefír, jogurt, tri vajcia a ovsené vločky. Tortovú formu vymastíme kokosovým olejom a vysypeme kokosom, cesto dáme do formy a pečieme asi 10 minút pri teplote 180 °C.
Medzitým zmiešame tvaroh s proteínom a 2 vajcami. Zmes navrstvíme na vychladnutý korpus. Necháme dopiecť, kým nezozlátnu okraje.
Dozdobíme rozmixovaným a nakrájaným ovocím.